Etsitkö apua tai vinkkejä kuljetus- ja rakentamisen palveluihin? Saat nopeasti ja tehokkaasti vastauksen kysymykseesi katsomalla usein kysytyt kysymykset -osion. Voit myös lähettää kysymyksesi alla olevasta lomakkeesta ja me pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman nopeasti.

Esitä kysymys

  • Luethan huollellisesti ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Jätä myös yhteystietosi jos haluat vastauksen sähköpostiisi. Pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman pian. Kiitos!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä tiedän mihin mikäkin kivi ja maa-aines sopii?

Avuksi oikean aineksen valitsemiseksi olemme koonneet kiviainesoppaan, josta löytyvät tyypillisimmät kiviainestuotteet ja niiden käyttöohjeet. Oppaasta voit katsoa kohteellesi sopivan kivi- tai maa-aineksen.

Kuin paljon materiaalia mahtuu kasettikuormaan (täysiperävaunu kuorma-autoon)?

Kasettiautossa on kokonaispaino max. 60 tonnia (kuorma + auto + kärry). Kantavuutta on noin 40 tonnia eli koko kuorma on 25-30 m3 materiaalista riippuen.

Kuinka paljon aikaa minun kannattaa varata omakotitalon pohjatöihin?

 

Rakennusten pohjatöiden vaiheet ja kesto riippuvat paljon maaperän laadusta. Ota yhteyttä meidän urakointiammattilaisiimme ja he antava tapauskohtaisen arvion urakan kestosta ja kustannuksessta.

Kuinka paljon peräkärryyn mahtuu hiekkaa tai sepeliä?

Tarkista ensin, mikä on peräkärrysi sallittu kantavuus ja laske sitten, kuinka monta litraa voit sillä kuljettaa. Esim. Jarruttoman perävaunun suurin sallittu yhteispaino (kuorma + kärry) on 750 kg, jolloin kuormaan mahtuu noin 550 kg kivi- tai maa-ainesta. 

Mitä lyhenne KUP tarkoittaa?

KUP on koneryhmän lyhenne pyöräkuormaajalle.