Kiviainestoimitukset kuuluvat Lapin Kuljetuksen vahvaan erikoisosaamiseen. Toimitamme korkealaatuisia kiviainestuotteita eri käyttötarkoituksiin.

Valitse oikea kiviaines kohteeseesi

Valmistamme laadukkaat murskeet ja sepelit rakennekerroksiin, päällysteisiin, pintauksiin ja betonin runkoaineeksi. Jalostamme kiviaineksia sekä sorasta että kalliosta. Katso alta kohteellesi sopiva kiviaines.

Hiekka

Routimaton kivennäismaalaji, jonka tyypillisimmät käyttökohteet ovat johtokaivantojen alkutäytöt sekä teiden, katujen ja piha-alueiden suodatinkerrokset.

 

Seulottu hiekka

Seulomalla saatu tietyn maksimiraekoon omaava kiviainestuote. Käytetään kohteisiin joissa täyttömateriaalin tulee ola kivetöntä ja helposti käsiteltävää, esim. laatoitusten asennushiekkana tai muuraushiekkana.
 

Sepeli

Murskaamalla saatava kiviaineslajite, josta yleensä kaikki hienoimmat rakeet on poistettu. Sepelin rakeisuuden ala- ja yläraja on aina erikseen määrätty, esim. 8-16 mm. Hienoaineksen puuttuessa sepeli ei tiivisty kuten murske, katkaisee kapillaarisen nousun ja soveltuu vettä johtaviin rakenteisiin.

  • 8-16 mm käytetään salaojakaivantojen täyttöihin tai erilaisiin vettä johtaviin kerroksiin sekä pihojen sepelöintiin ja sokkelin vierussepelinä.
  • 16-32 mm käytetään sokkelin vierussepelinä tai erilaisiin imeytyskenttiin ja kuoppiin sekä vettä johtaviin rakenteisiin.
  • Hiekoitussepeli, 3-6 mm, talviseen liukkaudentorjuntaan.

Murske

Murskaamalla valmistettujen kiviainestuotteiden yhteisnimitys. Murskeita käytetään pääasiassa teiden, katujen ja piha-alueiden päällysrakennekerroksissa sellaisenaan, asfaltin ja betonin runkoaineena ja esim. ratasepelinä. Mursketta voidaan valmistaa joko sorasta tai kalliosta.

  • 0-63 mm käytetään maarakenteiden jakaviin ja kantaviin kerroksiin, jolloin saavutetaan paremmat kantavuusominaisuudet kuin esim. soralla.
  • 0-56 mm käytetään maarakenteiden kantaviin kerroksiin.
  • 0-31 mm käytetään maarakenteiden kantaviin kerroksiin sekä tasausmurskeena asfaltin pohjauksissa.
  • 0-16 mm käytetään sorateiden ja pihojen pintauksiin. Levitetään ja tiivistetään ohuena kerroksena.
  • 0-8 mm pääasiallisesti käytetään betoniteollisuudessa, mutta soveltuu hyvin myös laatoitusten asennuskerrosten materiaaliksi.

Kivituhka

Kaliomurskeesta eroteltu hieno kiviaines (esim. 0-6 mm), käytetään esim. pihojen tai erilaisten alueiden pintauksiin. Levitetään hyvin ohut kerros, joka kastellaan ja tiivistetään huolellisesti, jolloin saadaan näyttävä ja tarvittaessa erittäin kova pinta.

 

Sora

Routimaton, hiekkaa karkeampi kivennäismaalaji, jonka tyypillisimmät käyttökohteet ovat massanvaihtokaivantojen täytöt, erilaiset täyttötyöt talonrakennus-työmaalla, tiepengerrykset sekä teiden, katujen ja piha-alueiden jakava kerrokset. Soran maksimiraekoko voidaan määritellä, jolloin ylisuuret kivet poistetaan välppäämällä tai seulomalla. Perussääntö: suurin raekoko saa olla korkeintaan puolet tiivistettävän kerroksen vahvuudesta.

Kiviainesmyynti ja kokonaisurakointi

Risto Nurmi, ajoneuvos
puh. 0400 102 100
risto.nurmi(at)lapinkuljetus.fi

Risto Nurmi

Näin projektisi käynnistyy

Jätä yhteystietosi

Jätä meille alustavat tiedot tarpeestasi ja yhteystietosi.

Tietojen tarkentaminen

Urakointiammattilaisemme ottaa sinuun yhteyttä.

Lopullinen tarjous

Kun yksityiskohdat on tarkennettu, saat meiltä hyvän tarjouksen.

Pyydä tarjous

Toimitamme kiviaineksia Rovaniemen talousalueelle. Jos olet epävarma mitä tilaat, myyjämme kertovat mielellään lisää. 

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.